درحال بارگذاری...

روش پرورش گله

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

روش پرورش گله


روش پرورش گله

این مطلب توسط پروازیاران سیرنگ منتشر شده است


 روش پرورش گله خاص بیشتر در کشورهای پیشرفته علمی دیده می‌شود. اشکال عمده این روش ضعف ناشی از هم‌خونی است که باعث عوارض و نارسائی‌های آناتومیکی می‌شود و میزان سقط جنین و افراد ناقص‌الخلقه زیاد می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل باید هر چند سال قوچ‌های گله را با قوچ‌های گله‌های دیگر از همین نژاد تغییر داد.

✅پرورش آمیخته ممکن است به منظور ترکیب صفات برتر نژادهای مختلف باشد، مثلاً نژاد گوشتی و پشمی یا تلاقی شاخ‌دار و دنبه‌دار با میش‌های بی‌شاخ و دم دراز و یا بهره‌گیری از هتروزیس و افزایش عملکرد نتایج

✅روش سنتی پرورش گوسفند در عین حال که اکوتیپ‌ها یا نژادها به صورت درونی آمیزش می‌کنند ولی قوچ‌ها ممکن است از گله‌های دور و نزدیک و حتی نژاد دیگر باشد و در نتیجه درجاتی از آمیخته‌گری وجود خواهد داشت هرچند که هدفمند نیست.

✅ بره‌ها معمولاً تا 3 ماهگی با مادر هستند ولیکن ممکن است زود از شیر گرفته شوند و تغذیه دستی شوند به این صورت که از هفته دوم تغذیه با یونجه و کنسانتره را شروع کرده و به تدریج تا هفته چهارم از مادر جدا می‌شوند. ممکن است از هفته دوم با شیر خشک و یا جایگزین شیر تغذیه شده و بطور کامل جدا شود. 🐑روش‌های پرورش گوسفند با توجه به تغذیه

✅ پرورش گوسفند در مزارع یا روش متراکم مزرعه‌ای گوسفند و بز در مزارع، ته چر غلات و مزارعی که برای کشت و زرع مناسب نیستند ولی پوشش گیاهی دارند نگهداری می‌شوند. در هر هکتار 20 تا 200 راس می‌توان نگهداری کرد. در ایران در روستاها و کشت و صنعت‌ها متداول است. چون هدف اصلی محصولات زراعی است ممکن است کشاورز کل دام خود را هم بفروشد. در این روش رکوردگیری گوسفند انجام نمی‌شود.

✅ روش چرای آزاد یا روش گسترده یا متحرک تغذیه روی مراتع بوده و گله ییلاق و قشلاق می‌کند. بعضاً تا 4000 راس نیز در یک گله وجود دارد

✅روش نیمه آزاد یا چرای انتقالی با استفاده از جایگاه این روش در بین گوسفند داران روستایی که کمابیش به مراتع دسترسی دارند اعمال می‌شود. در فصل زمستان گوسفندان در آغل و با تغذیه دستی تعلیف می‌شوند. هنگام حرکت دادن گله ساکنین روستا گوسفندان خود را در اختیار چوپان قرار می دهند.


نسیم نصیری، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


گله گله داری کشاورزی پهپاد سیرنگ کشاورزی مدرن

این مطالب را هم بخوانید!

اقدامات پاییزی باغات"

این مطلب توسط پروازیاران سیرنگ منتشر شده است

ادامه مطلب »

کمبود آهن در خیار

کمبود آهن در خیار ...

ادامه مطلب »

علف‌‌های هرز مزارع گندم

علف‌های هرز جزء گیاهانی هستند که به طور ناخواسته خارج از مکان اصلی خود می‌رویند. مثلاً گیاه ذرت در زراعت گندم و جو به عنوان یک علف هرز شناخته می‌شود. علف‌های هرز مزارع گندم به دو دسته پهن‌ برگ و باریک‌ برگ تقسیم می‌شود.

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116